Veelgestelde vragen

Of u nu een geschenkbon wilt kopen of er al één hebt gekocht, wij geven hier enkele antwoorden op vragen die soms worden gesteld. Indien u de informatie die u nodig hebt niet kunt vinden, neem dan contact met ons op: +32 2 547 47 07 - reservations.amigo@roccofortehotels.com.

Welke verzending moet ik kiezen?


De volgende verzendingsmogelijkheden zijn beschikbaar voor klanten die vanuit het VK bestellen:

VK 1ste klasse verzending - standaard Royal Mail VK 1ste klasse postdienst.

Reken op 5 werkdagen vooraleer de bon bij u thuis wordt geleverd via Royal Mail.

(Houd er rekening mee dat VK eerste klasse geen levering binnen bovenstaande tijdschema's garandeert en niet kan getraceerd worden bij verlies.)

VK spoedbestelling - standaard Royal Mail VK spoedbestelling.

Aangetekende verzending via Royal Mail en vereist een handtekening van de ontvanger.

Een spoedbestelling garandeert dat de bonnen tegen 13.00 uur de volgende werkdag worden ontvangen (niet in het weekend).

Zorg ervoor dat u (of de ontvanger) beschikbaar bent om te tekenen voor ontvangst, anders wordt het teruggestuurd naar het sorteerkantoor voor ophaling. Houd er rekening mee dat wanneer u een bestelling plaatst op vrijdag vóór 12 uur, Royal Mail de levering niet kan garanderen op zaterdag, maar wel levering garandeert tegen maandag.

Belangrijk:

Reken op zeven dagen voor leveringen tijdens traditioneel drukke postdagen.

Tijdens feestdagen in het Verenigd Koninkrijk en het weekend is er geen verzending of levering.

Houd er rekening mee dat de levering gebeurt door Royal Mail en dat wij dus niet verantwoordelijk kunenn gesteld worden voor vertragingen veroorzaakt door het postwezen.

Luchtpost - standaard Royal Mail luchtpost. Dit moet geselecteerd worden voor alle leveringen in het buitenland.

Internationaal aangetekend - standaard Royal Mail aangetekende luchtpost. Net zoals bij de VK spoedbestelling is de levering aangetekend en is een handtekening vereist bij ontvangst.

Als u internationaal aangetekende luchtpost gebruikt heeft Royal Mail een streeftijd van binnen vijf werkdagen voor West-Europa, zes werkdagen voor Oost-Europa en zeven werkdagen voor de rest van de wereld. Via landpost kan het tot twee weken duren voor West-Europa, vier weken voor Oost-Europa en tot acht weken elders.

Indien uw artikel niet wordt geleverd, wacht dan tot 25 dagen na de verzending vooraleer u het als verloren beschouwt.Het kan gebeuren dat uw artikel vastgehouden wordt bij de douane of teruggestuurd is naar de verzender als het door omstandigheden niet kon worden geleverd.

E-mail (indien beschikbaar) (gratis) - een automatische e-mail met een link naar de geschenkbon wordt verzonden zodra de transactie is voltooid. Deze e-mail kan zowel naar de koper als de ontvanger worden verzonden.

Dit is een door het systeem gegenereerde e-mail en kan dus in de map met spam of ongewenste e-mail terechtkomen. Zorg er ook voor dat het door u ingevoerde e-mailadres correct is. Indien een e-mail niet kan worden verzonden zal SK Chase proberen contact met u op te nemen met de melding dat de e-mail 'niet geleverd' werd teruggestuurd naar SK Chase en zullen we een ander e-mailadres proberen. Indien u problemen ondervindt bij het openen van de link naar uw geschenkbon, zie hieronder.

"De volgende kosten zijn van toepassing:
##Postage_Costs##"

Wanneer zal ik de geschenkbon(nen) ontvangen?

Bestellingen worden verzonden conform de volgende tijdschaal:

•Voor bestellingen geplaatst op een werkdag (maandag - vrijdag, exclusief feestdagen) vóór 12 uur, wordt de bestelling nog dezelfde dag verzonden.  

•Voor bestellingen geplaatst op een werkdag na 12 uur, wordt de bestelling de volgende werkdag verzonden.

Reken op zeven (7) dagen voor leveringen in het Verenigd Koninkrijk tijdens traditioneel drukke postdagen.  Tijdens feestdagen in het Verenigd Koninkrijk of het weekend is er geen verzending of levering.  Houd er rekening mee dat de levering gebeurt door Royal Mail, dus kunnen noch Hotel Amigo, noch SK Chase aansprakelijk worden gesteld voor vertragingen veroorzaakt door het postwezen.  We aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele vertraging van de levertijden die buiten onze controle valt.  U kunt een bestelling in dergelijke gevallen annuleren.  Neem om uw bestelling te annuleren contact op met SK Chase via enquiries@skchase.com of telefonisch op 0344 371 0071. Zie 'Welke verzending moet ik kiezen?' (boven) voor meer informatie over verzendingsmogelijkheden.

Soms kan het gebeuren dat SK Chase uw geschenkbon heeft verstuurd, maar dat hij zoek is geraakt in de post.  Indien u uw bestelling 5 dagen na het plaatsen ervan niet hebt ontvangen (of 25 dagen in het geval van een internationale aangetekende bestelling), neemt u contact op met SK Chase.  Het kan zijn dat SK Chase uw originele bestelling moet annuleren en we een nieuwe geschenkbon moeten afgeven.  In dit geval moet u de originele geschenkbon vernietigen indien hij toch wordt ontvangen, aangezien hij niet langer geldig is.

Indien de leveringstermijn voor een geschenkbon verstrijkt en een van de volgende van toepassing is, dan kunt u uw bestelling meteen annuleren:
•SK Chase (of Hotel Amigo) heeft geweigerd om de geschenkbon te leveren;
•levering binnen de leveringstermijn was essentieel (rekening houdend met alle relevante omstandigheden); of
•u had  SK Chase (of Hotel Amigo) voordat Hotel Amigo uw bestelling aanvaardde op de hoogte gebracht dat levering binnen de leveringstermijn essentieel was.
Als u uw bestelling niet meteen wilt annuleren, of u niet het recht hebt om dit te doen omdat het bovenstaande niet van toepassing is, kunt u SK Chase (handelend als agent van Hotel Amigo)  een nieuwe redelijke termijn voor de levering geven, en kunt u uw bestelling annuleren als er niet wordt voldaan aan de nieuwe termijn.
Als u ervoor kiest om uw bestelling te annuleren wegens te late levering en u meer dan één geschenkbon hebt besteld, kunt u één geschenkbon of alle geschenkbonnen annuleren, tenzij het splitsen ervan hun waarde aanzienlijk zou verminderen. Nadat u uw bestelling hebt geannuleerd, zal SK Chase (namens Hotel Amigo) alle bedragen die u aan SK Chase hebt betaald voor de geannuleerde geschenkbon en de levering ervan terugbetalen.  


Hoe open ik de link naar mijn geschenkbon?

De link zou moeten werken wanneer u erop klikt, hoewel het mogelijk is dat u de link moet kopiëren en plakken.

Kopieer de link naar de geschenkbon door erop te klikken met de rechtermuisknop (waardoor de volledige lijn oplicht), en daarna te klikken op 'Kopiëren' met de linkermuisknop.

Open uw internetbrowser en plak de link naar de geschenkbon in de adresbalk door erop te klikken met de rechtermuisknop en 'Plakken' te selecteren.

U wordt nu gevraagd om uw e-mailadres in te voeren om na te gaan of u de ontvanger bent.

Voer het e-mailadres exact in zoals het werd opgegeven tijdens de aankoop.Indien het e-mailadres niet identiek wordt ingevoerd zoals toen het artikel werd gekocht, zal de pagina met de geschenkbon niet worden geopend.

Zodra het correcte e-mailadres is ingevoerd, verschijnt uw geschenkbon op uw scherm.

De geschenkbon afdrukken

Ik heb een e-mail ontvangen met een link naar mijn ontvangstbewijs maar kan de link niet openen. Hoe open ik de link naar mijn ontvangstbewijs?

De link zou moeten werken wanneer u erop klikt, hoewel het mogelijk is dat u de link moet kopiëren en plakken:

Kopieer de link naar het ontvangstbewijs door erop te klikken met de rechtermuisknop (waardoor de volledige lijn wordt gemarkeerd), en daarna te klikken op 'Kopiëren' met de linkermuisknop.

Open uw internetbrowser en plak de link naar het ontvangstbewijs in de adresbalk door erop te klikken met de rechtermuisknop en 'Plakken' te selecteren.

U wordt nu gevraagd om uw e-mailadres in te voeren om na te gaan of u de koper bent van de geschenkbon.Voer uw e-mailadres exact in zoals het werd opgegeven tijdens de aankoop.Indien het e-mailadres niet identiek wordt ingevoerd zoals toen het artikel werd gekocht, zal de pagina met het ontvangstbewijs niet worden geopend.

Zodra het correcte e-mailadres is ingevoerd, verschijnt uw ontvangstbewijs op uw scherm.

Druk het ontvangstbewijs af.


Hoe annuleer ik een aankoop van een geschenkbon?

U kunt uw bestelling steeds annuleren door de knop 'Bestelling annuleren' te selecteren. Indien u echter de transactie heeft voltooid en zich dan pas realiseert dat u een vergissing heeft begaan of (een) geschenkbon(nen) heeft gekocht die u niet langer wenst, zal SK Chase u met plezier de bon terugbetalen conform de onderstaande voorwaarden.

De volgende voorwaarden zijn van toepassing op alle geschenkbonnen, tenzij:
(a) de cadeaubon geldig is op een bepaalde datum of voor een bepaalde termijn; of
(b) de cadeaubon van toepassing is op:
- producten die op maat gemaakt of duidelijk gepersonaliseerd zijn;
- kranten, tijdschriften of magazines met uitzondering van contracten m.b.t. abonnementen voor levering van dergelijke publicaties;
- goederen die snel bederven of vervallen (zoals voedsel of verse bloemen);
- alcoholische dranken waarbij (i) de prijs op het moment van het sluiten van het contract is overeengekomen; (ii) de levering ervan alleen kan plaatsvinden na 30 dagen, en de waarde afhankelijk is van marktschommelingen die niet kunnen worden gecontroleerd door de handelaar; of
- software, dvd's of cd's met verzegeling die u hebt geopend of ontzegeld,
in dit geval is de geschenkbon niet-terugbetaalbaar en niet-overdraagbaar tenzij anders overeengekomen door Hotel Amigo.  
U hebt het recht uw bestelling bij Hotel Amigo te annuleren vanaf de datum van deze bevestigingsmail (dat is wanneer het contract wordt opgemaakt), tot ofwel:   
(a) 14 dagen vanaf de dag van ontvangst van uw geschenkbon (de "opzegtermijn") als uw contract voor één geschenkbon is, ofwel
(b) 14 dagen vanaf de dag na de dag van ontvangst van de laatste van uw bestelde geschenkbonnen (de "opzegtermijn") als uw contract voor meerdere geschenkbonnen is die op verschillende dagen worden geleverd.
Indien u uw bestelling wilt annuleren, hetzij vóór of nadat u de geschenkbon hebt ontvangen, moet u SK Chase binnen de opzegtermijn meedelen dat u hebt besloten om het contract te annuleren.  De eenvoudigste manier om dit te doen is contact opnemen met SK Chase zoals beschreven in het hoofdstuk "klachten en vragen" hieronder of u kunt het annuleringsformulier, dat u hier terugvindt, invullen en aan ons bezorgen via e-mail.   Als u besluit te annuleren via e-mail, met of zonder het annuleringsformulier, gaat uw opzegging van kracht vanaf de datum waarop u de e-mail naar SK Chase hebt verzonden.  
Mocht u de overeenkomst binnen de opzegtermijn annuleren, zal SK Chase (namens Hotel Amigo) u de prijs die u voor de geschenkbon(nen) hebt betaald, vergoeden binnen de 14 dagen na de dag waarop SK Chase uw opzegging ontvangt (ongeacht of u de geschenkbon hebt ontvangen.)
Deze terugbetaling omvat de door u betaalde verzendkosten (als (i) u uw bestelling binnen de opzegtermijn hebt geannuleerd, of (ii) de geschenkbon fout is of verkeerd beschreven, in dat geval betaalt SK Chase (namens [Gleneagles ]) u de verzendkosten (als de optie postbezorging werd gekozen) terug.  Met betrekking tot een terugbetaling van de door u betaalde verzendkosten is de maximale teruggave van de verzendkosten gelijk aan de minst dure verzendmethode die wij bieden (de kosten van VK eerste klasse post).  Als u de geschenkbon die u hebt geannuleerd al hebt ontvangen, dient u de bon te vernietigen.  Als SK Chase, na ontvangst van uw opzegging, van mening is dat de geschenkbon toch is gebruikt, hebt u geen recht op teruggave.  


Hoe bestel ik meer dan één geschenkbon?

Klik op 'Toevoegen aan bestelling' om zoveel geschenkbonnen als u wenst te bestellen met behulp van de knop 'Verder zoeken'. U kunt ook artikelen verwijderen uit uw bestelling met de knop 'Verwijderen'.

Indien u meer dan 1 van dezelfde soort geschenkbon wilt kopen, klikt u gewoon op de knop 'Dupliceren' in uw mandje.

U kunt verschillende e-mailadressen (maar geen postadressen), ontvangers en persoonlijke berichten selecteren voor elk van de bonnen in uw bestelling.Volg de instructies op het scherm.

Mijn geschenkbon staat op het punt te vervallen en ik heb hem nog niet gebruikt.Kan ik de geldigheid van mijn geschenkbon verlengen?

Het is mogelijk dat we de geldigheid van uw geschenkbon verlengen, maar we kunnen dit niet garanderen.  Neem rechtstreeks contact op met Hotel Amigo om na te gaan of ze een verlenging kunnen aanbieden.

Zie de 'Contact'-pagina voor onze contactgegevens

Ik probeer een geschenkbon te kopen, maar ik ontvang een bericht dat de transactie mislukt is ('Betaling niet aanvaard') aan het eind van de transactie.Wat moet ik nu doen?

Er zijn verschillende redenen waarom dit kan voorvallen.Ondanks dat er voldoende tegoeden op uw bankrekening staan, kan het zijn dat betalingen worden geweigerd omwille van ongewoon koopgedrag.

Dit kan gemakkelijk worden rechtgezet door contact op te nemen met de bank en mee te delen dat u een online aankoop aan het uitvoeren bent.

Neem rechtstreeks contact op met SK Chase voor meer hulp op 0344 371 0071 of via enquiries@skchase.com

Ik heb mijn geschenkbon ontvangen maar er staat een spelfout in het persoonlijk bericht.Kan ik het laten wijzigen en opnieuw afgeven?

Ja.Neem rechtstreeks contact met ons op en geef het referentienummer van uw geschenkbon op en we zullen de nodige wijzigingen aanbrengen en de geschenkbon opnieuw leveren.De originele geschenkbon moet daarna vernietigd worden aangezien hij niet langer geldig is.

Indien u niet tevreden bent over eender welk aspect van de presentatie van uw geschenkbon, neem dan onmiddellijk contact op met SK Chase zodat we deze situatie kunnen rechtzetten.

Ik heb een geschenkbon ontvangen, maar ik weet niet van wie.Kunt u me vertellen van wie hij afkomstig is?

Ja.Het kan gebeuren dat de persoon die de geschenkbon koopt, vraagt om de geschenkbon rechtstreeks naar de ontvanger te sturen, maar vergeet om zijn/haar naam te vermelden.

SK Chase heeft alle gegevens van de kopers in ons systeem zodat ze gemakkelijk uw bestelling kunnen opvragen en u vertellen wie de geschenkbon heeft gekocht.

Ik ben mijn geschenkbon verloren.Kan ik nog steeds boeken / mijn ervaring inwisselen?

Tenzij anders bepaald in de voorwaarden en bepalingen van uw bon, zou het voor SK Chase mogelijk moeten zijn om uw geschenkbon terug te vinden in ons systeem aan de hand van een zoekopdracht op naam, dus neem gerust contact op met SK Chase. (Zie 'Contact'-pagina)

Ik heb een geldelijke geschenkbon ontvangen (of gekocht), maar ik wil niet alles in één keer gebruiken.Is het mogelijk om kleinere bedragen te ontvangen of om (een) andere geschenkbon(nen) te krijgen met het resterende bedrag?

Alle geschenkbonnen vermelden dat het niet mogelijk is om wisselgeld te krijgen. Het is echter wel mogelijk dat SK Chase de bestelling opnieuw verwerkt in een kleiner bedrag zodat u de bonnen met een kleinere waarde kunt inwisselen bij verschillende gelegenheden in plaats van één bon bij één gelegenheid.


Kunt u mij een btw-attest bezorgen?

Nee, het spijt ons maar SK Chase geeft geen btw-attesten of een factuur met btw.

Btw-attesten kunnen alleen worden afgeleverd door Hotel Amigo, aangezien u een van hun bonnen hebt gekocht, en geen bon van SK Chase.

Indien u een btw-attest nodig heeft, neem dan rechtstreeks contact op met Hotel Amigo om dit te vragen.

Je bestelling

{{item.name}}
{{item.quantity}}
{{displayCurrency}}{{ calculatePrice(item)}}
Totaal: {{displayCurrency}}{{totalPrice}}
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×